Site hosted by Angelfire.com: Build your free website today!

Vozički za mesto in za podeželje

 

 

V lepem in toplem vremenu na sprehajalnih poteh in pločnikih pogosto vidimo mamice z vozički in otroki v njih. Ko se z malčki sprehajajo po svežem zraku, je najbolj priročen voziček, čeprav obstajajo tudi alternativne nosilke (kengurujčki, pestunje, slingi, itd).

V vozičku ima otrok največ prostora, lahko prosto giba z rokami in nogami, gleda v vse smeri. V ostalih pripomočkih za prenašanje pa je malčkovo gibanje zelo omejeno. Novodobni vozički so narejeni iz modernih materialov, ki omogočajo prehajanje zraka in otrokom v njih ni prevroče, za hladnejše dele leta pa lahko enostavno uporabimo zimsko vrečo in otroka zaščitimo pred vetrom, mrazom in padavinami.

Vozički so daleč najbolj priljubljeno otroško prevozno sredstvo, ki ga starši že pred prihodom novega člana skrbno izberejo. Ker so vozički danes zelo vsestranski in imajo cel kup dodatnih lastnosti, je potrebno kar nekaj truda, da izberemo pravega za vas. Izbirati je potrebno med celim kupom lastnosti, obliko in dizajnom, ne smemo pa pozabiti tudi na barvo, ki nas pritegne. Navadno se starši odločajo glede na svoje potrebe in teren, kjer bodo voziček uporabljali. Nekateri vozički so primerni za vse terene, drugi se boljše obnašajo na mestnih površinah, spet tretji so najbolj primerni za bolj grob teren, kot je makadam in gozdne poti. Poleg vrste koles je pri tem potrebno upoštevati tudi vzmetenje. Terenski vozički imajo običajno večja napihljiva kolesa.

Pravi mestni vozički pa ne potrebujejo terenskih lastnosti in so za enostavnejše manevriranje po pločnikih primernejša manjša ali bolj gladka kolesa. Vodljivost je prav tako boljša, če ima voziček en ročaj čez celo in ne dveh, ker ga lahko vozimo tudi samo z eno roko. Mamice z več otroki še posebej cenijo tovrstne eno-ročajne vozičke, saj lahko z drugo roko lovijo drugega otroka.

Najbolje je zaviti v dobro otroško trgovino, kjer lahko izbirate med različnimi vozički in se na licu mesta odločiti kateri je pravi za vas. Pridite v spletno trgovino Mali vragci in pomagali vam bomo, da boste izbrali tistega pravega, pa še prihranili boste!